Важно е цеденото ви кисело мляко да е добре отцедено и гъсто, особено ако го правите сами.
За направа на домашно цедено мляко ви трябва прясно мляко (1 л.), което се изсипва в дълбока купа и киселото мляко (80 г), което се добавя към него. Разбива се и се поставя в подходящи съдове. Захлупва се и се оставя на топло място за около 8 часа, докато се закваси. След като млякото e заквасено, се оставя да се цеди за около два часа.
Към изцеденото мляко се добавят натрошено биволско сирене (200 г) и маскарпоне (3 с.л.). Разбийте сместа много добре – може с блендер. От нея оформете малки топчета, които оваляйте в смлените бадеми (80 г). Може да гарнирате своите хапки с домашно сладко или пресни плодове.
