Ферми

Ферма-до-с.-Балван
Play Video

Ферма до с. Балван

Фермата е позиционирана между с. Ново Село и с. Балван на около 25 км. от Велико Търново. Разполагаемата площ на пасищата ни е над 2500 дка. Отглеждането им 6+ месеца/ годишно пасищно спомага за добрата лактация и производството на висококачествено биволско сирене, както и за отличните качества на месото, от които правим биволски суджук, пастърма и биволско месо в буркан.

Фермата разполага с модерен доилен апарат, който осигурява възможно най-щадящо обслужване на животните и спомага процеса да се случва по най-естествен и не стресиращ животните начин., което е от изключителна важност за тази порода.

Ферма-с.-Батак
Play Video

Ферма с. Батак  

Фермата се намира до село Батак, община Павликени като разполагаме с над 2500 дка пасища в района. Там отглеждаме говеда от месодайните породи Лимузин и Абърдийн Ангъс.
Над 6 месеца в годината животните имат свободен достъп до разнообразна паша, подбирайки най-доброто, от което имат нужда. Месото им е много по-богато на хранителни вещества и е много по-вкусно. Отглеждайки животните без антибиотици и хормони, подпомагащи растежа им, ние предлагаме висококачествено, чисто говеждо месо.

Ферма-с.-Бадевци
Play Video

Ферма с. Бадевци/ Средни Колиби  

Ферма Бадевци е разположена в Еленски Балкан, в непосредствена близост до ферма Блъсковци. Говедата тук са от селектираната порода Галоуей. Отглеждат се на земя с площ над 3000 дка в сърцето на Балкана. 

Когато едно стадо животни се отглежда пасищно, то помага за обогатяването и аерирането на почвата, както и за растежа на тревата. Месото от предимно пасищните животни има повече полезни мазнини и е един от най-добрите източници на протеин.

Ферма-до-с.-Блъсковци
Play Video

Ферма до с. Блъсковци  

Фермата се намира в Еленски Балкан и е изградена с финансиране по ОПРСР 2014-2020, мярка 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства. Фермата е проектирана и изградена в съответствие с всички европейски стандарти за подходящо и хуманно отглеждане на животните. Подаването на храна и вода е автоматизирано и в помещенията се поддържа подходящ за породата микроклимат.

Нашите месодайни овце Мутон Шароле споделят над 3000 дка пасища с нашите говеда Галоуей, а през зимата се прибират във фермата, за да се чувстват комфортно предвид липсата на козина, което е специфика на породата. Животните се отглеждат в екологично чист район без антибиотици и хормони, което е от изключително значение за качествата на месото, което консумираме.